Ticket #123 (closed defect: fixed)

Opened 14 years ago

Last modified 13 years ago

Last WebGUI update created problems with Shortcuts to other WebObjects

Reported by: kmaclean Owned by: kmaclean
Priority: minor Milestone: WebSite 0.2.1
Component: Web Site Version: 0.1-alpha
Keywords: Cc:

Description (last modified by kmaclean) (diff)

Upgrade to WebGUI 7.2.1 causing problems with WebObject? Shortcut Overrides in Acoustic Model Tutorial and Howto.

Users think they are in the Windows portion of tutorial, but since the link overrides no longer work, they are linked to the original link rather than the overridden link - i.e. you think you are in the Windows Tutorial, you click a link, and find yourself in the Linux portion of the tutorial.

Change History

comment:1 Changed 14 years ago by kmaclean

Some Shortcut destination objects seem to have their links reversed (with Shotcut ovreride link) after updating the shortcut (to fix the shortcut link override) ... this is way too confusing!

Example: The Acoustic Model Creation page has a tutorial and a Howto.

In the Linux section, two WebGUI 'Articles' (WebObjects? on a Page Layout Object) were created with links to the correct pages layout objects. In the Windows section, pasted Shortcuts to the WebObjects? with link overrides to point to the Windows page layout objects. After the upgrade to WebGUI 7.2.1 the link ovrerides to the Windows Howto and tutorial started pointing to the LInux Howto and Tutorial - the link overrides in the shortcuts were not working.

In trying to fix this problem, I opened the shortcuts and resaved them, and the links seem to be working OK. However, the orginal Linux Articles then started pointing the the Windows Page Layouts. Resaved the Linux Articles and everything seems to be working OK.

comment:2 Changed 14 years ago by kmaclean

When in Admin mode in WebGUI, the links all seem to work OK - it is only when not in edit mode that the links do not work properly

comment:3 Changed 14 years ago by kmaclean

may be related to:

  1. browser cache
  2. WebGUI cache
  3. WebGUi version management

comment:4 Changed 14 years ago by kmaclean

steps to fix:

  1. open Shortcut webobject with url link overrides (to some referenced object ... an article webobject in this case), and re-save;
  2. re-save referenced object;
  3. clear WebGUI cache in Admin mode;
  4. test links

comment:5 Changed 14 years ago by kmaclean

Could not fix shortcut with url overrides problem - deleted original shortcuts and articles they pointed to.

Created new WebGUI articles in Linux and Windows to point to Tutorial and How-to.

There must either be a problem with shortcut with URL link overrides, or there was a specific problem with the orginal articles and shortcuts.

Shortcuts (with URL overrides) working in other sections of the VoxForge? website - need to monitor these during WebGUI upgrades!

comment:6 Changed 14 years ago by kmaclean

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

comment:7 Changed 14 years ago by kmaclean

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted
  • Description modified (diff)

comment:8 Changed 14 years ago by kmaclean

  • Priority changed from major to minor

comment:9 Changed 14 years ago by anonymous

  • Milestone changed from Website 0.2 to WebSite 0.2.1

comment:10 Changed 13 years ago by kmaclean

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to fixed
Note: See TracTickets for help on using tickets.